Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


Αγαπητοί γονείς,

Με αφορμή την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα περί συγχωνεύσεων ή καταργήσεων πολυθέσιων σχολικών μονάδων στην Πάτρα και στο Αίγιο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι φήμες αυτές που κυκλοφορούν, είναι εντελώς ανυπόστατες και αβάσιμες και δεν πηγάζουν από καμιά επίσημη πληροφόρηση.
 
Μάλιστα για του λόγου το αληθές θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι:
Δεν υπάρχει καμιά πρόταση από τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας για κλείσιμο σχολείων στα αστικά κέντρα ούτε καν για μείωση οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών. Υπάρχει ομόφωνη επίσημη πρόταση από τις αναφερόμενες υπηρεσίες προς το Υπουργείο Παιδείας μόνο για μείωση μίας οργανικής θέσης στη Ζήρια, μίας στο Σαλμενίκο, και για αύξηση μίας θέσης στο Μεγανίτη. Τα υπόλοιπα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας, οργανικά, παραμένουν ως έχουν.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα του Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Μπούνια για επαναπροσδιορισμό των ορίων ευθύνης που καλύπτουν τα Δημοτικά Σχολεία του κέντρου της πόλης μας και ήδη έχει σταλεί έγγραφο το οποίο ορίζει να γίνουν οι εγγραφές για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 με βάση τον νέο χάρτη και με δίκαιη κατανομή του αριθμού των μαθητών στα σχολεία.
Ύστερα από έγκυρη πληροφόρηση που έχουμε, δεν έχει περιέλθει κανένα θέμα περί συγχωνεύσεων ή καταργήσεων πολυθέσιων σχολικών μονάδων της Πάτρας και του Αιγίου στο Υπουργείο Παιδείας.
Στις 19/3/2013 έγινε συνάντηση του Διευθυντή του Σχολείου και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θεοδωρακόπουλο στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση αυτή εξασφαλίστηκε η βούλησή του να ενισχυθεί με περισσότερα παιδιά η δύναμη του Σχολείου μας.

Το Σχολείο μας, όπως γνωρίζετε, είναι ένα από τα παλαιότερα και από τα καλύτερα της πόλης μας και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα υπόλοιπα καθώς:
Διαθέτει άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Έχει εκπαιδευτικούς σε όλες τις ειδικότητες (3 ξένες γλώσσες, γυμναστική, μουσική) που είναι απαραίτητες για ένα σύγχρονο σχολείο καθώς και τμήμα Ολοήμερου Σχολείου.
Είναι πλήρως εξοπλισμένο από εποπτικό υλικό (μεταξύ άλλων διαθέτει διαδραστικό πίνακα, ασύρματη σύνδεση ίντερνετ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κλιματισμό σε όλες τις αίθουσες).
Τηρεί τις αυστηρότερες προδιαγραφές για φύλαξη και καθαριότητα καθώς έχει σχολικό φύλακα και καθαρίστρια με πλήρες ωράριο και 2 σχολικές τροχονόμους.
Διαθέτει αίθουσες υψηλής αντισεισμικής προστασίας.
Δεν έχει καθόλου σκάλες οι οποίες ελλοχεύουν πάντα κινδύνους για τα παιδιά.
Πραγματοποιεί ποικίλες δραστηριότητες (ενδοσχολικές και εξωσχολικές) τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς.
Παρουσιάζει άψογη εξωτερική εμφάνιση καθώς μετά από την πρόσφατη επίσκεψη του ΑΓΑ.ΦΡΟΝ., βάφτηκε και στη συνέχεια ζωγραφίστηκε όλος ο εξωτερικός τοίχος των αιθουσών.
Το προαύλιό του είναι αναλογικά μεγαλύτερο από προαύλια άλλων 12/θέσιων σχολείων που έχουν περισσότερους από 200 μαθητές.
Ειδικά το σχολικό έτος 2012-13 το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου και των ειδικοτήτων υλοποιεί μαζί με τα παιδιά μας δύο προγράμματα Αγωγής Υγείας, τέσσερα Πολιτιστικά και ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Ολοήμερου τμήματος, τα οποία έχουν υποβληθεί επίσημα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών τόσο του Συλλόγου Διδασκόντων όσο και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, εγκρίθηκε  από τη Δ.Ε.Π. (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) και στη συνέχεια από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιαλείας η τοποθέτηση μια νέας μεγάλης αίθουσας στο κάτω μέρος του προαυλίου το οποίο διαθέτει ικανό χώρο για την τοποθέτησή της, η οποία πλέον αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.
 
Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, το Σχολείο μας είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα σχολεία, το οποίο δραστηριοποιείται και εξελίσσεται συνεχώς και σε όλους του τομείς. Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς να κλείσουν τα αυτιά τους και να μη δίνουν βάση σε ανυπόστατες φήμες και κινδυνολογίες που ως μοναδικό στόχο έχουν να βλάψουν το Σχολείο μας και να προκαλέσουν σύγχυση και όχι μόνο.
Ευχόμαστε σε όλους σας καλό υπόλοιπο σχολικής χρονιάς και καλό καλοκαίρι.
 
Με εκτίμηση,
Για τη Σχολικό Συμβούλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου
Ο Διευθυντής
 
 
Μπούνιας Κων/νος
Ο Εκπρόσωπος
του Συλλόγου Διδασκόντων
 
Μεσάζος Κων/νος
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
 
Καραμάνος Χρήστος