Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 10/2013: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
Αίγιο 28/1/2013
            Αρ. Πρωτ.: 10
   Δ/νση: Πάροδος Παύλου Μελά
   Αίγιο   Τ.Κ. 25100
 
 

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου σας προσκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. – 9.00 μ.μ. στο Σχολείο Γονέων που λειτουργεί στο χώρο του Σχολείου μας. Η εισήγηση θα γίνει από την παιδαγωγό και Σχολική Σύμβουλο της Ζ΄ Περιφέρειας Αχαΐας κ. Φελούκα Βασιλική με θέμα: «Συνεργασία Σχολείου – Οικογένειας».
Μέσα από το θέμα η ομιλήτρια θα προσπαθήσει να ενημερώσει τους γονείς για τις γενικές αρχές του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος σύμφωνα και με το νέο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών, για τη δομή, τους στόχους και τη μεθοδολογία του. Επίσης θα αναφερθεί στην αξιολόγηση των μαθητών, στα καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζονται στα σχολεία, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δασκάλων και των γονέων χωρίς παρανοήσεις και να επιτυγχάνεται η πρόοδος των μαθητών.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην ΣΤ΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση επί του θέματος και ερωτήσεις. 

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
 
Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας
 
Ξυλιά Βασιλική

 

 

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 8/2013: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
          Αίγιο 25/1/2013
          Αρ. Πρωτ.: 8
Δ/νση: Πάροδος Παύλου Μελά
Αίγιο   Τ.Κ. 25100
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 24/1/2013 μέσα σε μια πολύ ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, στην αίθουσα της ΣΤ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στο έθιμο της κοπής της πίτας το οποίο χρονικά ανάγεται στη ρωμαϊκή εποχή. Στη συνέχεια, ο π. Άγγελος Σπυρόπουλος, εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Ανδρέα Αιγίου, ευλόγησε τις πίτες, οι οποίες και φέτος ήταν προσφορά των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φτιαγμένες όλες με αγνά σπιτικά υλικά και πολλή αγάπη. Ακολούθησε κλήρωση και απονομή δώρων από το Σύλλογο Γονέων στους τυχερούς μαθητές κάθε τάξης.
Το πρόγραμμα συνέχισε η τάξη του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μαρίας Λαλιώτη στην οποία αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, είχαν ξεκινήσει από το φθινόπωρο την κατασκευή λαχανόκηπου στην άκρη του προαυλίου. Με καθημερινή ενασχόληση και φροντίδα, έφθασαν να έχουν οργανώσει σήμερα έναν υπέροχο κήπο γεμάτο από φυτά και λουλούδια, από τα πιο γνωστά μέχρι και τα πιο σπάνια. Και χθες ήρθε η στιγμή της συγκομιδής: τα παιδιά έκοψαν τα λαχανικά τους και κατασκεύασαν κάθε λογής σαλάτες τις οποίες γεύτηκαν όλοι οι παριστάμενοι ενώ και οι γονείς τους πρόσφεραν υπέροχα φαγητά φτιάχνοντας έναν αξιοζήλευτο μπουφέ που δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν…
Παράλληλα τα παιδιά παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με απαγγελίες και προβολή διαφανειών το οποίο έδειχνε όλη την πορεία της εργασίας τους και την όρεξη με την οποία δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα. Μέσα από αυτά θύμισαν πόσο σημαντικό πράγμα είναι η ενασχόληση των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον, η επαφή τους με τη Μητέρα Φύση που αποτελεί πηγή ζωής και κίνητρο δραστηριοποίησης.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του Σχολείου και οι δάσκαλοί τους, όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και αρκετοί από τους γονείς οι οποίοι καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών τους.
Ευχόμαστε στα παιδιά μας να έχουν μια νέα δημιουργική χρονιά με καλή πρόοδο και κυρίως με υγεία γι’ αυτά και τις οικογένειές τους. Επίσης στο Διευθυντή του Σχολείου κ. Κωνσταντίνο Μπούνια και σε όλους τους δασκάλους, ευχόμαστε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία καθώς και δύναμη για να επιτυγχάνουν στο δύσκολο έργο τους της εκπαίδευσης και της αγωγής των παιδιών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 7/2013: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
          Αίγιο 22/1/2013
          Αρ. Πρωτ.: 7
Δ/νση: Πάροδος Παύλου Μελά
Αίγιο   Τ.Κ. 25100
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στις 20/12/2012 πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Τα μέλη που εξελέγησαν, στη συνέχεια συγκροτήθηκαν σε Σώμα ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
ΤΑΜΙΑΣ:
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ:
ΜΕΛΟΣ:
Καραμάνος Χρήστος
Περλέγκα Ιωάννα
Ξυλιά Βασιλική
Τσόλια Θεοφανία
Σανδραβέλη Αθανασία
Γκιώνη Φωτεινή
Δημοπούλου Κονδυλία

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι: 1) Αλεξοπούλου Ιωάννα, 2) Οικονομόπουλος Νικόλαος, 3) Τσιναρέλη Αθηνά.
Για το Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας εκλέχθηκαν οι: 1) Καραμάνος Χρήστος, 2) Δημοπούλου Κονδυλία.
Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εκλέχθηκαν οι: 1) Ξυλιά Βασιλική, 2) Σανδραβέλη Αθανασία. 

Το νέο Δ.Σ. ευχαριστεί την παιδαγωγό και λογοθεραπεύτρια κ. Κωσταρίδη Ελένη η οποία ήταν η εισηγήτρια στο Σχολείο Γονέων που λειτουργεί ο Σύλλογος με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία – Διάσπαση προσοχής και συγκέντρωσης – Οργάνωση μελέτης». Ήταν μια εξαιρετική ομιλία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των γονέων που την παρακολούθησαν. Η κ. Κωσταρίδη με απλό και κατανοητό λόγο, μίλησε για τα αίτια των μαθησιακών προβλημάτων, τη συμπτωματολογία, το ρόλο των δασκάλων,  καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης για τους οποίους μάλιστα χρησιμοποίησε και πολλά βιωματικά παραδείγματα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών. Μάλιστα λόγω του μεγέθους τους θέματος και της πολύ περιορισμένης ώρας, υπήρξε η επιθυμία από την πλευρά των γονέων να συνεχιστεί το θέμα και σε άλλες πλευρές του (π.χ. η οργάνωση της μελέτης, η σχέση χώρου και χρόνου κ.ά.), πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε η ομιλήτρια. 

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος 
Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας 
Ξυλιά Βασιλική

 

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2/2013: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
Αίγιο 8/1/2013
            Αρ. Πρωτ.: 2
   Δ/νση: Πάροδος Παύλου Μελά
   Αίγιο   Τ.Κ. 25100
   http://syllogos-4ou-dim-aigiou.blogspot.gr
   e-mail: syllogos4ouaigiou@hotmail.com
 
 
 

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, σας καλεί όλους την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. στο Σχολείο Γονέων που έχει ήδη ξεκινήσει και λειτουργεί με επιτυχία στο χώρο του Σχολείου μας. Την εισήγηση θα κάνει η παιδαγωγός και λογοθεραπεύτρια κ. Κωσταρίδη Ελένη με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία – Διάσπαση προσοχής και συγκέντρωσης – Οργάνωση μελέτης».
Πρόκειται για ένα θέμα – πρόβλημα που απασχολεί πολλούς γονείς σήμερα καθώς υπάρχουν αρκετά παιδιά τα οποία παρουσιάζουν μαθησιακά προβλήματα τόσο μέσα στην τάξη όσο και στην μελέτη τους στο σπίτι. Προβλήματα τα οποία συνεχώς αυξάνονται με αποτέλεσμα να δημιουργούν άγχος και στα παιδιά αλλά και στους γονείς. Η κ. Κωσταρίδη, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών του Σχολείου μας όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, θα προσπαθήσει στον περιορισμένο χρόνο της μίας ώρας, με την επιστημονική της κατάρτιση και την εμπειρία της, να  δώσει κατευθυντήριες οδηγίες τόσο για την έγκαιρη  διάγνωση του προβλήματος όσο και για αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις από τους γονείς. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί εκ των προτέρων την κ. Κωσταρίδη για την εισήγησή της και σας περιμένει όλους στην ομιλία.
Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική νέα χρονιά με υγεία και πρόοδο για τα παιδιά μας. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας που προήλθε από τις εκλογές του Δεκεμβρίου. 

Με εκτίμηση,
Για το απερχόμενο Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος 
Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας 
Σανδραβέλη Αθανασία

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1/52013: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
Αίγιο 7/1/2013
            Αρ. Πρωτ.: 1
   Δ/νση: Πάροδος Παύλου Μελά
   Αίγιο   Τ.Κ. 25100
   http://syllogos-4ou-dim-aigiou.blogspot.gr
   e-mail: syllogos4ouaigiou@hotmail.com
 
 
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του Σχολείου Γονέων που έχει ξεκινήσει και λειτουργεί ήδη με επιτυχία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ., εισήγηση από την παιδαγωγό και λογοθεραπεύτρια κ. Κωσταρίδη Ελένη με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία – Διάσπαση προσοχής και συγκέντρωσης – Οργάνωση μελέτης». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις. Καλούνται όλοι οι γονείς, ακόμα και εκτός του σχολείου, να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας
Σανδραβέλη Αθανασία