Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
 
 
25 Οκτωβρίου 2012
 Αριθμ. πρωτ.: 998
 
ΠΡΟΣ: Διευθυντές & Συλλόγους
Διδασκόντων Δημοτικών Σχολείων
Γυμνασίων & Λυκείων
Δήμου Αιγιάλειας
 
ΚΟΙΝ.: Συλλόγους Γονέων - Κηδεμόνων
                 
    
Δ/νση: Νικ. Πλαστήρα 19
            ΤΚ 25100 -ΑΙΓΙΟ
Τηλ:    26913-60607
Fax:     26910-28210

 

 
 








ΘΕΜΑ: «ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγιάλειας, στα πλαίσια καλλιέργειας της καλλιτεχνικής αγωγής και της δημιουργικότητας των νέων, φιλοδοξεί να καθιερώσει σε ετήσια βάση έναν νέο θεσμό: “Το Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας». Το Καλλιτεχνικό αυτό Φεστιβάλ  απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων, οι οποίοι έχουν να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη, ξεχωριστή ιδέα καλλιτεχνικής δημιουργίας και εικαστικής έκφρασης στους τομείς της φωτογραφίας, της δημιουργίας video, των κατασκευών, του  κολάζ, του graffiti, των κόμικς!
Οι συμμετοχές ανά σχολείο μπορούν να είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές ανάλογα την κατηγορία και όλες θα αξιολογηθούν από καλλιτεχνική επιτροπή που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό, ενώ όλο το διάστημα προετοιμασίας θα υπάρχει ανοιχτή γέφυρα επικοινωνίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α με τους «εκκολαπτόμενους» καλλιτέχνες για διευκρινίσεις και περαιτέρω λεπτομέρειες.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως  30 Νοεμβρίου 2012 προκειμένου οι μαθητές να έχουν τον χρόνο να πειραματιστούν με έργα και ιδέες πριν οριστικοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο  θα εμπλακούν, ενώ τα έργα θα πρέπει θα παραδοθούν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2013.
Το θέμα του φεστιβάλ για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης  θα είναι «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» και τα έργα θα φέρουν διακριτική ετικέτα του δημιουργού, η οποία θα αποσταλεί από την οργανωτική επιτροπή σε συγκεκριμένη μορφή  για όσους δηλώσουν συμμετοχή. 

 Για όλες τις κατηγορίες δημιουργίας και τη διευκόλυνση της προσπάθειας των μαθητών θα ισχύσουν συγκεκριμένες προδιαγραφές ως κάτωθι:


ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΟΛΑΖ (συμμετοχή ατομική ή ομαδική)
·         Διαστάσεις επιφάνειας εργασίας 1 x 0,70m.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (συμμετοχή ατομική ή ομαδική)
·         Οι διαστάσεις της κατασκευής δεν θα υπερβαίνουν σε πλάτος,                              βάθος και ύψος το 1m.
 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ VIDEO (συμμετοχή ατομική ή ομαδική)
·         Υποχρεωτικός τίτλος θέματος
·         Η συνολική διάρκεια δεν θα υπερβαίνει τα 8’
 
GRAFFITΙ (ατομική ή ομαδική συμμετοχή)
·         Ελεύθερη επιφάνεια εργασίας
·         Διαστάσεις επιφάνειας εργασίας: ελάχιστες 50 x 70cm / μέγιστες 1,80 x1,80m
 

ΛΥΚΕΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (συμμετοχή ατομική)
·         Διαστάσεις εκτύπωσης: 30 x 20cm σε φωτογραφικό χαρτί
ΚΟΜΙΚΣ (συμμετοχή ατομική)
·         Υποχρεωτικός τίτλος κόμικς
·         Ιστορία με κείμενο σε ασπρόμαυρο σχέδιο
·         Οριζόντια διαμόρφωση σελίδας
·         Αριθμημένες σελίδες μεγέθους Α3
·         Μέγιστος αριθμός σελίδων: έως και 6 σελίδες (*το εξώφυλλο, το οποίο θα φέρει τον τίτλο αποτελεί ξεχωριστή σελίδα)
·         Περιθώρια σελίδων αριστερά-δεξιά: 2cm (ενδεχόμενη διάτρηση και αρχειοθέτηση από την οργανωτική επιτροπή για τις ανάγκες της έκθεσης)
·         Οι σελίδες θα παραδοθούν πλαστικοποιημένες


Οι συμμετέχοντες καλούνται να επεξεργαστούν ιδέες εμπνευσμένες από το θέμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», στις οποίες  θα δώσουν καλλιτεχνική διάσταση επιστρατεύοντας τη φαντασία τους.
 Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α θα παρέχει τη βασική υλικοτεχνική υποστήριξη του φεστιβάλ παρουσίασης των δημιουργημάτων σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθούν μελλοντικά και όχι πρίν τον Μάρτιο του 2013 ενώ τα υλικά των δημιουργιών θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Στόχος μας είναι ένα μακρύ ταξίδι δημιουργικότητας με τερματισμό μια γιορτή για τη μαθητιώσα νεολαία, γιορτή που ευελπιστούμε να πλαισιώσουμε και με άλλες υποστηρικτικές εκδηλώσεις.
 Με την ελπίδα πως  θα ενθαρρύνετε τη μαθητική κοινότητα να ανοίξει τα «φτερά» της και να συμμετάσχει σε αυτό το φεστιβάλ χαράς και δημιουργίας, αναμένουμε να ανταποκριθείτε θετικά αποστέλλοντας τις συμμετοχές σας. Πιστεύοντας πως τα έργα των παιδιών θα μας αποκαλύψουν τον υπέροχο κόσμο της ψυχής τους, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να επιτύχει αυτή η πρωτοπόρα για την περιοχή της Αιγιάλειας προσπάθεια. Ευελπιστώντας μάλιστα να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης της νεολαίας μας,  υποσχόμεθα να φανούμε αντάξιοι των  προσδοκιών σας.
Κατόπιν τούτων, σας επισυνάπτουμε σχετική αφίσα προς ανάρτηση και τη φόρμα συμμετοχής την οποία μπορείτε να αποστείλετε είτε ηλεκτρονικά στο email: dhkepaigialeias@gmail.com είτε στο φαξ: 26910 28210. Συμμετοχές θα γίνονται επίσης δεκτές και στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Ανδρέου Λόντου 34, στο Αίγιο. Τέλος, η συμμετοχή των παιδιών μπορεί να αφορά είτε το σχολείο είτε τον σύλλογο γονέων-κηδεμόνων.
 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Βασιλική
Ψυχράμη
Βασίλης
Μανουηλίδης
Σωτήρης
Φαρμάκης
Φίλιππος
Φιλίππου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.